Mies van der Rohe

Barselona Pavyonu - Ludwig Mies van der Rohe
Barselona Pavyonu, 1929 Uluslarası Fuarı’nın bir parçası olarak Mies van der Rohe tarafından tasarlanmıştır. İlk olarak Alman Pavyonu olarak adlandırılan yapı, Almanya’nın I. Dünya Savaşı sonrasındaki karakterini yansıtmaktadır. Mies van der Rohe tarafından dünya üzerindeki modern mimari hareketin bir temsilcisi olarak tasarlanan yapının aynı zamanda savaş sonrası Alman ulusunun modern ve yenilikçi yapısını da yansıtması amaçlanmıştır.
Mies van der Rohe için Barselona Pavyonu bir binadan başka bir şey değildir. Bu bağlamda Barselona Pavyonu, fuardaki diğer pavyonlardan ayrılmaktadır. Pavyon, fuarın karmaşık sanatsal varlığı içinde bir kaçış noktası, sakin birmekan olarak tasarlanmıştır. Bu sayede, pavyon yaşanabilir bir mekana dönüşmüştür.

"Farnsworth Evi" (1946) nedir ile ilgili görsel sonucu

 
mies van mer rohe'nin en unlu yapilarindan biri olan bu evin tasarimina 1946 yilinda baslanmis ve hem mimarin isverenle arasindaki turlu tartismalar ve anlasmazliklar, hem de teknik zorluklar nedeniyle 1951 yilinda tamamlanabilmistir. enternasyonel stil denen seyin tipik bir ornegi olup resimli ansiklopedilerde rahatlikla minimalizm sozcugunun karsisina konulabilecek olan yapi tamamen camla kapli cepheleriyle ev kavramina yeni bir soylem getirmis, ortaligi velveleye vermistir. edith farnsworth adindaki doktor bir bayan icin haftasonu evi olarak tasarlanan yapi chicago illionis'te dort tarafi ormanla cevrili cayir cimen oh mis bir arazi uzerinde insa edilmistir. araziyi arasira sular sellerin basmasi nedeniyle yapi zeminden 1.5 metre yukari cekilmistir. 8.5 metre mesafeyle karsilikli dizilmis dorder celik kolon yapinin strukturunu olusturur.


Illinois Teknolojisi architecture school ile ilgili görsel sonucu


"Lake Shore Drive" Apartmanları, Şikago ile ilgili görsel sonucu

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Walter Gropius ve Bauhaus Binası

Okuma metni - "Barok Mimarisi" ÖZETİ

Le Corbusier