Walter Gropius ve Bauhaus Binası

"Fagus Werk" - Ayakkabı Fabrikası Binası ile ilgili görsel sonucu
İlk kez tam bir cephe cam tasarlanmıştır. Destekleyici iskeleler tuğla döşenen profil azaltmak için azaltılır . Köşelere bile  tuğla profili azaltmak için kolonkoyulmamıştır.


Bauhaus Okulu ile ilgili görsel sonucu

Modernleşmenin tasarımı olarak tanımlanan Bauhaus Sanat Akımı, bir eğitim hareketinin ya da bir stilin ötesinde, 1850 yılından bu yana Avrupa’da yürürlükte olan ekonomik, kültürel ve toplumsal modernleşme programını ifade etmektedir. Yeni bir hayatın tasarlanacağı inancını temsil eden Bauhaus Sanat Akımı, Almanya’nın kültürel nüfuz politikaları kapsamında, Osmanlı yönetimlerinin özellikle de Cumhuriyet’in kurucusu olanların modernleşme girişimlerinde etkili olmayı başarmıştır.
1930 yılından 1933 yılına kadar Bauhaus Sanat Akımı Okulunun mimari bölümünün başkanlığını Mies Van Der Rohe yapmıştır. Bu isme göre, bir öğrencinin Bauhaus Sanat Akımı Okuluna gelebilmesi için bazı derleri alması ve belirli bir yetkinliğe ulaşmış olması gerekiyordu. Bu sayede Bauhaus Sanat Akımı Okulu, doktora eğitimi veren bir okul sistemine dönüşmüştür.
Bauhaus Sanat Akımı Okulu, aslında bir tasarım okuludur. Bir mimarlık okulu olmasından daha çok zanaatların önemsendiği ve bütün tasarım disiplinlerini kapsayan bir okul olmuştur. Temelinde zanaat ile sanatı birleştirmek olan Bauhaus Sanat Akımı, mimarlığı da bir araştırma nesnesi olarak ele almıştır. Bauhaus temelinde oluşan tasarım sentezi, günümüze kadar gelmiştir.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Okuma metni - "Barok Mimarisi" ÖZETİ

Le Corbusier